Hangi Mevsimde Diyet Yapılmalı

Genel | 3 Haziran 2012 | Yorum yok | Paylaş: Facebook - Twitter

Genel olarak diyetler yaz aylarına yakın veya yaz aylarında yapılıyor olsa da, yaz aylarında yapılan diyetlerin mutlaka disiplinli bir şekilde ve uzman kontrolünde yapılması önerilmektedir. Yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklarda vücudumuzu diyet yapmak için temel ihtiyaç duyduğu maddelerden uzaklaştırmak elbette büyük sağlık problemlerine neden olabilir.

Yaz aylarında yapılacak diyetlerin doktor ve diyetisyen kontrolünde yapılması değişmez kuraldır. Yaz aylarında vücudun kaybettiği su miktarda diğer mevsimlere göre daha fazla olduğu için ilk önce su tüketimine dikkat edilmeli ve her gün ortalama üç litre su tüketilmelidir. Bunun yanısıra taze sıkılmış meyve suları, ayran ve doğal maden sularının yine sıkça tüketilmesi gerekir. Bununla birlikte doğal maden suyu tüketimine de dikkat edilmesi gerekir zira, doğal maden suları yüksek miktarda sodyum içerir ve tansiyon hastalarının kullanmaması gerekir.

Yaz aylarında sağlık problemleri yaşamadan forma kavuşabilmek için bir çok dikkat edilmesi gereken kural vardır, bu sebeple mutlaka doktor veya diyetisyen kontrolünde diyet yapılmalıdır. Uzmanların denetimlerinde yapılmayan, düşük veya dengesiz kalorili diyetler, her mevsimde bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açarak, bir çok önemli sağlık problemlerini berberinde getirir. Bununla birlikte doğru ve dengeli yapılan diyetler hiçbir sağlık problemi yaşanmadan, forma girilmesine neden olur. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur yapılan diyetin yeterli, dengeli ve sağlıklı olabilmesidir. Bunu sağlayabilmek için, altı öğünden oluşan ve süt, et, tahıl ile sebze ve meyveleri içeren bir diyet yapılmalıdır.

 

Bu şartlar sağlandığında kış veya yaz aylarında yapılan diyetlerin sağlık sorunları oluşturmaz, aksine fazla kilo ve yağ dokusunda kurtulduğu için daha sağlıklı olmamıza sebep olur. Eğer bir diyetisyen kontrolünde diyet yapılamıyorsa, kış aylarında dikkat edilmesi gereken tahılların doğru seçilmesidir. Tam buğday ve tam çavdar ekmeği tüketilmeli, beyaz un ve şekerden uzak durulmalıdır, bu tür besinler kan şekerini hızlı düşürüp yükseltmesine bağlı olarak iştahın açılmasına sebep olur, kış aylarında karbonhidratların tüketiminin artmasından sakınılmalıdır. Günde mutlak surette üç litre su tüketimi ihmal edilmemelidir. Bir diyet için önemli bir diğer unsur ise çiğ sebze meyvenin her gün beş ile dokuz porsiyon arasında tüketilmesidir.

Yemek Tarifine Yorum Yapabilirsiniz

FacebookTwitterGoogle PlusRss
Diyet yemekleri tarifi – Yemek tarifleri © Diyet yemek tarifleri – Pratik ve light diyet yemek tarifi.