Uygulanan Diyetle Ayda Kaç Kilo Verilmelidir

Genel | 8 Haziran 2012 | Yorum yok | Paylaş: Facebook - Twitter

Ele geçirilen bir çok farklı diyet programının bilinçsiz bir şekilde ve koşulsuzca uygulanması sonucu, bir çok kişinin sağılığını bozmasına rağmen kilo veremediği, hatta bazı durumlarda kilo almaya devam ettiği görülmektedir.

Kişinin sağlık durumu, kilosu, yaşı, cinsiyeti, yaşam ve çalışma koşulları, yeme alışkanlıkları gibi bir çok etkenin bir potada eritilerek ortaya çıkarılmış bir kalori hesaplaması ve buna bağlı olarak oluşturulan diyet programı sayesinde ayda dört ile altı kilo arasında kilo vermek sağlıklı olan miktarlardır. Ancak elbette bu değerler ortalama değerlerdir ve herkes için geçerli olan miktarlar değildir.

Her kişinin kalori hesapları bir çok farklı etken bir araya getirilerek özel bir yöntemle uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Kilo vermek isteyen kişinin bulunduğu kilo üzerinden kalori hesaplaması çıkarıldıktan sonra, kişinin günlük kalorisinin azaltılmasını sağlayan bir diyet programı oluşrurularak makul süreler içerisinde ne hızlı ne yavaş olmayacak şekilde kilo verilmesi sağlanır. Obez olarak nitelenemeyecek derecede kilosu olan kişiler için otoriteler ve uzmanlarca normal olarak kabul edilen aylık kilo verme miktarı dört kilodur. Obez olarak nitelenebilecek kişilerde ise uzman ve otoriteler altı kiloyu aylık olarak normal kabul etmektedirler. yaklaşık elli, ellibeş kilo arasında bulunan bir bayanın günlük olarak 1400 – 1600 kalorilik bir enerji alımı yine otoritelerce normal ve yeterli bir enerji alımı olarak kabul görmektedir.

Erkeklerde enerji alımı kalori değeri bakımından daha yüksektir, erkekler metabolizmaları açısından daha fazla enerji harcamaktadır ve buna bağlı olarak ortalama 1800 ile 2000 kalori arasındaki bir enerji alımı erkekler için normal olarak kabul edilmektedir. Ancak bu değerler tamamen örneksel ve ortalama kriterler baz alınarak ortaya çıkarılmış değerlerdir, kişilerin bireysel özellikleri yaş ve kiloları gibi bir çok farklı etken göz önüne alınarak bu kalori değerlerininde kişisel olarak hesaplanması gerekmektedir ve bu kriterlere doğru orantılı olarak her kişinin bir ay içerisinde sağlıklı şekilde verebileceği kilo miktarıda değişkenlik göstermektedir. Diyet programları da kişiden kişiye farklılık gösterir.

 

Uzmanlar ve otoritelerce alt sınır olmamakla birlikte normal kabul edilebilecek sınırlar dahilinde ki kişiler için bir ayda en fazla altı kilo verilmesinin sağlıklı olduğunu kabul etmektedirler.

Etiket: ,

Yemek Tarifine Yorum Yapabilirsiniz

FacebookTwitterGoogle PlusRss
Diyet yemekleri tarifi – Yemek tarifleri © Diyet yemek tarifleri – Pratik ve light diyet yemek tarifi.