1200 Kalori Diyeti

Genel | 26 Ocak 2014 | Yorum yok | Paylaş: Facebook - Twitter

diyet-listesi2Kilo vermek arayışında olanlar için bir başka diyeti daha inceledik. 1200 Kalori diyeti, günde 1200 kalori alınması esasına dayanıyor. Çoğu diyet kişinin, harcadığından az kalori alırsa, kilo vereceği esasına göre düzenlenir. 1200 kalori, sağlıklı beslenmenin alt sınırıdır ve uzmanlar, günlü kalori alımının bu miktarın altına düşmemesi gerektiğini sıkça dile getirmektedir. 1200 Kalori Diyeti’ni sizin için inceledik.

Yetişkin bir insanın, günde 1200 kaloriden daha kalori tüketmesi, sağlık açısından tehlikelidir. Çünkü bu miktarın altında kalori tüketildiğinde, vücut için hayati önemi olan protein, vitamin, mineral ve diğer ikincil metabolitleri alma şansınız yoktur. Hatta bazı kişiler için alt sınır 1200 kaloriden yüksek de olabilir. Hareketli bir yaşam tarzı veya fiziksel güce dayalı bir işi olan bir kişi ya da düzenli spor yapan biri, bu miktarın çok üzerinde kalori almaya ihtiyaç duyabilir. Kalori miktarı, en alt sınıra göre hesaplanmış bu diyeti yapmadan önce bir uzamana danışmanızda fayda vardır.

Bu diyette, yemeniz ya da yememeniz gereken besin önerileri bulunmuyor; tek etken, kaç kalori aldığınız. Ancak kas kütlenizi kaybetmek istemiyorsanız ve sağlığınızı tehlikeye atmak niyetinde değilseniz, günlük kalori “hakkınızı”, düşük kalorili ve besleyici gıdalarda harcamanızda fayda var. Çiğ sebzeler, tam tahıllı ürünler, baklagiller, protein açısından zengin ve yağsız et ürünleri bu yönden uygun besinlerdir.

İşte 1200 Kalori Diyeti’nden örnek bir liste.

Sabah
1 kâse tahıl gevreği
1 bardak yağsız süt
1 adet muz

Öğle
Tam tahıllı ekmek arasına hazırlanmış ton balıklı sandviç (light mayonez kullanılabilir)
2 kâse çiğ sebze (salata gibi küçük küçük kesilmiş olarak)
1 elma

Ara öğün
2-3 tane, ufak cins meyve (kayısı, şeftali, erik vs.)
Limonlu ılık su veya soğuk soda (bir miktar tuz da atılabilir)

Akşam
200 g. Tavuk göğüs eti
1 kâse haşlanmış bezelye (ya da fasulye)
2 kâse salata (yağsız olacak. Limon ve sikte kullanıabilir)
1-2 taze şeftali (ya da kayısı)

Ara öğün
1 küçük armut

Yemek Tarifine Yorum Yapabilirsiniz

FacebookTwitterGoogle PlusRss
Diyet yemekleri tarifi – Yemek tarifleri © Diyet yemek tarifleri – Pratik ve light diyet yemek tarifi.